Sejarah Ladangku

My photo
Besut, Besut, Malaysia
Pertanian Adalah Perniagaan. Dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) Kerajaan telah ... malah turut menekankan aspek pertanian sebagai satu perniagaan. ...

Tuesday, November 1, 2016

Sekarang keadaan kandang Semakin uzur siap dengan runtuh lagi, Bantuan Peladang pada dulunya di tolak kerana tidak berasas..apabila jadi macam ini keadaan lagi parah..begitu kah sikap penilai pihak agensi..Sedangkan bantuan itu berbentuk pinjaman,tetapi di pandang sebelah mata...Apabila kroni dan orang kebanyakan yang memohon dan memberi kepentingan pada pelulus ,diluluskan dengan sekelip mata tanpa memikirkan protokol dan dokumen yang diperlukan...pikir pikir kanlah pada Agensi yang menyediakan perkhidmatan sebegini...Impak akan berakhir dengan cerita yang tidak bagus.

Tuesday, January 5, 2016

Monday, October 19, 2015

sErRoNoK Tgk KaMbInG mKN






Koleksi Gambar



"Kambig Jamnapri Yang Hebat"


"Ibu kambing Boer Yng sihat..Biasalah Tengah Bunting"



"Baka Baik Sebab meragut rumput area kandang jer"


"Boer Betina F4 nih pun ok jer...dulu alamaknyer kurus sgt..sekarang dah sihat..."


Ni lah hasilnyer melahirkan anak anak kambing yang sihat...Kalau nk tengok Jom ler Ziarah Kandang Kambing Mengasa Farm hehehe


Ni lah hasilnyer melahirkan anak anak kambing yang sihat




Ni lah hasilnyer melahirkan anak anak kambing yang sihat

Banjir Yang Menyeramkan Di Kandang Mengasa Farm Tanggal 18.12.2014






Time Banjir nih La Kambing Nak Beranak,emm memang dah Tabiat kambing kot beranak musim tengkujuh bagi menguji kesabaran peternak kambing


2015

Sanean Origional















Saturday, October 18, 2014

Jualan Tahun Oktober 2014

 
Baka Boer Kacukan Kalahari
 
 
 
Baka Boer Kacukan Kalahari